Een bericht van het Europese Burgerinitiatief om een einde te maken aan Ecocide
Is deze email niet leesbaar?
Bekijk hem in je browser or choose a different language.

End Ecocide on Earth conferentie

Op maandag 13 oktober zullen een aantal bekende sprekers en experten de geschiedenis van ecocide uitleggen en wat het betekent. Ze zullen ook spreken over de relatie tussen ecocide en gezondheid, inheemse rechten, milieuveiligheid, rechtvaardigheid, klimaatverandering en andere zaken. We zullen meer vernemen over de laatste ontwikkelingen op juridisch vlak: het Charter van Brussel en de amendering van het Statuut van Rome. Het spreekt vanzelf dat dit ook een unieke gelegenheid zal zijn om gelijkgestemden te ontmoeten van over heel Europa en inspirerende gesprekken te voeren!

Op dinsdag 14 oktober zullen jonge Europeanen beleidsmakers ontmoeten om te discussiëren over manieren om het Europese Burgerinitiatief (ECI) te verbeteren. Deze ontmoeting wordt georganiseerd in samenwerking met de ECI-campagne. Tijdens de workshop zullen we de uitdagingen onderzoeken die de Burgerinitiatieven tegenkomen en voorstellen ontwikkelen om het ECI te verbeteren, zodat veel meer initiatieven er de volgende jaren voordeel uit halen. Meer in het bijzonder zullen we de nadruk leggen op het engageren van meer jonge mensen bij het ECI. De conferentie is gratis en staat open voor iedereen. Noteer dus de datum en registreer je voor 18 september. Voor meer informatie kan je terecht op onze blog.

Dit is een gelegenheid om te beseffen dat ons werk volledig draait op vrijwilligers. Al kan er veel bereikt worden zonder financiële middelen, toch zijn er zaken die we moeten kopen, zoals bijvoorbeeld voor de conferentie: materialen, reiskosten, verzekering, voedsel, zaalreservaties, … Als je wilt kan je onze zaak ook financieel steunen. We zouden dit erg waarderen! Alle details voor een gift vind je hier. Jouw bijdrage kan een groot verschil maken!

COP21 UPDATE

Voor wie onze laatste nieuwsbrief gemist heeft: wij traden toe tot een GROOTS en opwindend initiatief van niet-gouvernementele organisaties (NGO’s) om gezamenlijk druk uit te oefenen bij de volgende conferentie rond klimaatverandering (afgekort COP21 genoemd), die in december 2015 in Parijs gepland is .

200 deelnemers van 70 NGO’s namen deel aan de eerste voorbereidende vergadering. Onze woordvoerder Valerie Cabanes was op de vergadering, samen met twee vrijwilligers George Menahem and Prosper Akata. Zij presenteerden de ‘roadmap’ van End Ecocide on Earth voor COP21, samen met het Charter van Brussel, en nodigden de andere organisaties uit om zich aan te sluiten bij de wereldwijde oproep voor Internationale Rechtspraak voor het Milieu en de Gezondheid. Ze lichtten ook de methodieken en objectieven toe van onze groep van internationale experten, die zullen werken aan de voorbereiding van het amendement op het Statuut van Rome. Er was veel interesse voor ons werk en een paar interessante ontwikkelingen willen we delen met jullie:

Ten eerste wilt Friends of the Earth van Nigeria met ons een nepproces organiseren tegen Shell op de COP21 events. Zij zullen mensen kunnen laten komen die slachtoffer waren/zijn van de milieuramp die zich in hun land voordeed, om te getuigen als onderdeel van het proces. Ten tweede plannen we een stervormige mars naar Parijs, vanuit plaatsen waar Ecocide zich voordeed in Europa. Dit is een geweldige gelegenheid om erop te wijzen dat we alle hulp nodig hebben die je maar kunt bedenken, om een grote mobilisatie van de bevolking te organiseren en echt een verschil te maken bij deze gelegenheid. Voeg je bij onze vrijwilligersgroep! De volgende voorbereidende vergadering is gepland in maart 2015 in Tunis. Meer informatie volgt weldra...

Belangrijke actie - Doe mee aan de grootste klimaatmars uit de geschiedenis!! 21 september.

In September komen de wereldleiders naar New York voor een top van de VN over de klimaatcrisis. VN secretaris-generaal Ban Ki-­moon roept de regeringen dringend op om een ambitieus wereldwijd akkoord te steunen, om de uitstoot van broeikasgassen dramatisch te verminderen. Er zal wereldwijd opgeroepen worden om mee te doen - zoek uit waar in jouw buurt iets georganiseerd wordt.

Onze Spaanse supervrijwilliger! Annalivia

Deze maand stellen we je graag een van de superhelden van ons team voor: Annalivia Connolly die het Spaanse landenteam IS. Zij neemt op haar eentje zo’n groot land op zich, met onder andere het beheer van de Spaanse Facebook pagina, de organisatie van de Spaanse vertalingen, het vertegenwoordigen van End Ecocide op festivals en samenwerken met organisaties. Maar daarenboven is zij een vitaal element van het globale team voor sociale media, dat verzekert dat al ons nieuws en oproepen tot actie doordringen tot bij al onze fans en supporters. Door haar extreem druk engagement online heeft ze geen gelegenheid om lokale evenementen, bijeenkomsten en zo te organiseren. Maar ze heeft toch tijd gevonden voor persoonlijke acties zoals het sturen van handgemaakte kerstkaarten met End Ecocide wensen en het optrommelen van al haar collega’s op het werk om handtekeningen te verzamelen en mensen bewust te maken van Ecocide. Als je haar wilt helpen ben je altijd welkom om mee te doen en het team te versterken! Neem gewoon contact met haar (annaliviaconnolly@gmail.com).


Annalivia (rechts) met het internationale team op onze bijeenkomst in februari

Laat ons samen een einde maken aan Ecocide! Alle hulp is welkom!

Copyright © 2014, www.endecocide.org, All rights reserved.
You have received this email after registering your interest
in supporting us at www.endecocide.org
 unsubscribe from this list