Ett meddelande från det europeiska medborgarinitiativet för stoppandet av ecocide
Ser detta mail konstigt ut?
View it in your browser or choose a different language.

End Ecocide on Earth conference

måndagen den 13 oktober i Bryssel, kommer ett flertal kända talare hålla föredrag om begreppet ekocid. Särkilt fokus kommer läggas vid dess historia, själva ordets innebörd, kopplingen mellan ekocid och människors välbefinnande samt varför ekocid-begreppet är särksilt betydelsefullt för ursprungsfolk världen över. Därutöver kommer seminariet även handla om miljösäkerhet, rättvisa, klimatförändringar m.m. Vi kommer få en uppdatering om vad hänt med ekocid-begreppet på den juridiska arenan och hur det gått för vårt upprop, Charter of Brussels, som yrkar på att ekocid ska bli erkänt som internationellt brott i Romstadgan. Konferensen kommer erbjuda många möjligheter att träffa likasinnande från Europas alla hörn och prata visioner, gemensamma mål och vägen dit.

Tisdagen den 14 oktober kommer vi träffa policymakers för att diskutera hur European Citizen´s Initiative (ECI) kan förbättras. De är angelägna att ta del av våra erfarenheter, då vi sitter på mycket kunkap som är värdefull för dem. Under dagen kommer vi utforska de utmaningar som vi upplevt att European Citizen´s Initiative medfört för End Ecocide:s del. Detta är ett unikt tillfälle för oss att få dela med oss till ledande politiker av våra erfarenheter. Mer specifikt kommer vi disktuera hur man kan få unga människor att vilja delta i det politiska livet och hur ECI kan spela en inbjudande roll. Detta event är gratis och alla är varmt välkomna att anmäla sig. Sista anmälningsdag är den 18 september. För mer info se vår blogg.

Låt oss ta tillfället i akt att understryka att vårt arbete helt och fullt beror på våra volontärers frivilligarbete. Det arbete som vi lyckats åstadkomma hade knappast varit möjligt utan det stöd vi fått från er, våra supportrar. Nu till konferensen den 13 oktober i Bryssel är vi i behov av finansiellt stöd för att kunna tillhandahålla såväl mat och husrum som försäkringar etc. Om du har möjlighet att bidra med en slant är vi tacksamma. Alla detaljer för donationer finner du här. Ditt bidrag gör stor skillnad!

COP21 UPDATE

För er som missade vårt förra nyhetsbrev kan vi meddela att vi har gått med i en jätte-initiativ bestående av diverse frivillig-organisationer för civilsamhället med syfte att skapa tryck vid de kommande klimatförhandlingarna i Paris i december 2015 (COP21).

200 deltagare från 70 NGOer deltog i det första förberedande mötet tidigare i år. Vår taleskvinna Valerie Cabanes, deltog tillsammans med våra voluntärer George Menahem and Prosper Akata vid mötet och framförde End Ecocide on Earth:s handlingsplan “Roadmap to COP21” och Charter of Brussels. Vi förklarade funktionen av vår expertgrupp för att få ekocid att erkännas som internationellt brott enligt FN:s Romstadgan. Vårt arbete rönte stort intresse och vi vill gärna dela med oss av de främsta framstegen:

Friends of the Earth Nigeria har uttryckt vilja att göra en ”låtsas”-rättegång riktad mot Shell vid COP21 i Paris i december 2015. De kommer även se till så att offer för Shell-katastrofen i Nigeria kommer kunna medverka som vittnen vid “låtsas”-rättegången för att skildra hur katastrofen påverkat deras liv. Vi planerar även att marschera till COP21 i Paris från Europas alla hörn, där de olika resorna kommer att starta på de platser där ekocid ägt rum. Detta är ett ypperligt tillfälle att låta dig ryckas med End Ecocide-rörelsen! Nästa möte planeras att hållas i Tunis i mars 2015 nästa år. Mer info kommer...

Missa inte! – Gå med i världens största klimatmarsch någonsing, den 21 september

I september samlas politiker från hela världen i New York för att delta i ett FN-möte om klimatkrisen. FN:s generalsekreterare Ban Ki-­moon uppmanar världens regeringar att stödja målet att nå ett globalt bindande avtalför att tackla klimatförändringen. Den 21 september kommer vi att mobilsera världen över! Här hittar du ett event nära dig.

Vår spanska supervolontär Annalivia

Denna månad vill vi presentera dig för en av våra superhjältar, Annalivia Connolly, som leder End Ecocide i Spanien. Annalivia gör Facebook-uppdateringar, översätter, etablerar samarbeten med spanska NGO:er. Hon representerar även vår organisation på festivaler och är en mycket viktig kugge i vårt världsomspännande sociala medier-team som ser till så att alla nyheter och framgångar når våra volontärer och supporters. . En rolig grej som hon gjort är att skicka handgjorda julkort till vänner och bekanta innehållande End Ecocide wishes, något som uppskattades väldigt förra julen. Annalivia är en hejare på att samla underskrifter till End Ecocide och sprida kunskap kring ekocid och vad vi kan göra tillsammans för att stoppa det. Om du känner att du kan sträcka ut en hjälpande hand till henne med sociala medier så är du varmt välkommen att bli en i laget! Hör av dig till Annalivia på (annaliviaconnolly@gmail.com).


Annalivia (till höger) tillsammans med delar av vårt internationella team i februari i år.

Let’s End Ecocide together! Varje hand hjälper!

Copyright © 2014, www.endecocide.org, All rights reserved.
Du mottar detta utskick då du anmält intresse på www.endecocide.org
 Vill du inte ha detta utskick? Klicka här för att avanmäla