Съобщение от гражданската инициатива 'Да спрем екоцида на Земята'
Писмото не се показва правилно?
Вижте го в браузъра си or choose a different language.

Драги приятели и поддръжници,

В това съобщение ви представяме някои новини от „Да спрем екоцида” за нашите Трибунали и призив да подкрепите нашата кандидатура участие в предизвикателството Advocate Europe.

Кандидатура за финансиране от Advocate Europe

„Да спрем екоцида” кандидатства за участие в Advocate Europe challenge, предизвикателство за оригинални и международни проектни предложения. Избраните от журито проекти ще бъдат финансирани с до 50 000 евро. Също и трите най-добри проекта, откроени с вота на публиката, ще получат по 5 000 евро.

Моля, подкрепете ни с гласуване тук
Изисква се регистрация, която отнема около 2 минути.
Гласуването е отворено до 15-ти март.
Моля, подкрепете ни сега и споделете със своите приятели и семейство!

Трибуналът срещу Монсанто: новини и краудфъндинг

Заедно с партньорски оорганизации, “Да спрем екоцида” работи по осъществяването на Трибунала срещу Монсанто. Събитието е планирано за 12 до 16 октомври тази година в Хага, Холандия. За повече информация за трибунала вижте тук: http://www.monsanto-tribunal.org/

Както можете да си представите, организацията на трибунал срещу една от най-големите корпорации в света изисква много време и средства. Трибуналът ще бъде финансиран изцяло от граждани и от граждански организации. Вие също можете да допринесете сега, като подкрепите събирането на средства тук: http://www.endecocide.org/donate-monsanto-tribunal

Трибунал за правата на природата, декември 2015, Париж

Ако сте пропуснали Трибунала за правата на природата през декември в Париж (по време на Конференцията за климата), ето какво се случи. Над 1000 души участваха в събитието, където 80 експерти от повече от 30 държави представиха случаи на екологични нарушения. Сред тези случаи бяха мега язовири, фракинг, нефтени разливи, климатични престъпления и много други. Делата се разглеждаха според Универсалната декларация за правата на природата и според предложените от „Да спрем екоцида” поправки за Международния наказателен съд. Разгледайте представените случаи (с превод на английски, испански и френски)
Ден първи: http://www.naturerights.com/blog/?p=1430
Ден втори: http://www.naturerights.com/blog/?p=1530

Признаване на екопрестъпления и във вашата страна?

Преди почти година, на 19 май 2015, Сенатът в Италия окончателно потвърди нов закон за защита на околната среда и приемането на екологични престъпления. В италианския Наказателен кодекс се обособи нова глава „Разпоредби, свързани с престъпления срещу околната среда”, в която се въвеждат престъпления като замърсяване на околната среда, екологична катастрофа, възпрепятстване на контрола и несправяне с почистване на замърсяванията. Разпоредбите предвиждат до петнадесет години затвор за замърсителите. Това е голяма победа след близо 20 години борба. За да последвате този пример и в други държави по света, започнете със създаване на местна група за борба с екоцида. Свържете се с нас за повече информация и съдействие.

Copyright © 2016, www.endecocide.org, All rights reserved.
You have received this email after registering your interest
in supporting us at www.endecocide.eu
  unsubscribe from this list