A message from the Citizen's Initiative to End Ecocide on Earth
Is deze email niet leesbaar?
Bekijk hem in je browser or choose a different language.

Beste vrienden en medestanders,

Een paar updates van End Ecocide over de Tribunalen en een oproep om onze aanvraag voor financiering bij de ‘Advocate Europe challenge’ te steunen.

Aanvraag voor financiering bij Advocate Europe

End Ecocide heeft een aanvraag ingediend voor financiering bij de Advocate Europe challenge, een oproep voor ideeën voor originele en transnationale voorstellen die verbinding en cohesie in Europa bevorderen. Projecten, die door de jury geselecteerd worden, kunnen een financiering krijgen tot € 50.000. Daarenboven zullen de drie projecten, die door de gemeenschap als beste verkozen werden, gefinancierd worden tot maximaal € 5.000.

Steun ons alsjeblief door hier te stemmen
Je moet je registreren om te kunnen stemmen. Het duurt maar 2 minuten.
Je kunt stemmen tot 15 maart.
Stem alsjeblief nu en deel dit met al je vrienden en familie!

Tribunaal tegen Monsanto: update

End Ecocide werkt samen met een aantal partners aan een Tribunaal tegen Monsanto, dat plaats zal vinden van 12 tot 16 oktober dit jaar in Den Haag, Nederland. Meer informatie over het tribunaal is hier beschikbaar: http://www.monsanto-tribunal.org/

Zoals je je kunt voorstellen vraagt de organisatie van een tribunaal tegen één van ’s werelds grootste ondernemingen heel wat inspanningen en geld. Het tribunaal zal volledig gefinancierd worden door de betrokken burgers en organisaties. Ook jij kunt nu bijdragen. Steun alsjeblieft de crowdfunding hier: http://www.endecocide.org/donate-monsanto-tribunal

Tribunaal over de Rechten van de Natuur, december 2015, Parijs

Heb je het Internationale Tribunaal over de Rechten van de Natuur op de COP21 in Parijs gemist? Meer dan 1.000 mensen namen deel aan de conferentie, waar 80 experten uit meer dan 30 landen hun gevallen van milieumisdaden presenteerden, zoals megadammen, fracking, olievervuiling, klimaatmisdaden en vele andere. De gevallen waren gebaseerd op de Universele Verklaring voor de Rechten van de Natuur en op de Amendementen, die End Ecocide voorstelde voor het Internationale Strafhof. Kijk naar alle gevallen en presentaties met hun vertalingen (Engels, Spaans, Frans)
Eerste dag: http://www.naturerights.com/blog/?p=1430
Tweede dag: http://www.naturerights.com/blog/?p=1530

Hoe staat het met het vaststellen van ecomisdaden in jouw land?

Bijna een jaar geleden, op 19 mei 2015, gaf de Senaat in Italië de finale goedkeuring voor de voorstellen in verband met Milieubescherming en Nieuwe Eco-Misdaad. De “Bepalingen in verband met misdaden tegen het milieu” voegen een nieuw apart hoofdstuk in de Strafwet in, waarbij misdaden tegen het milieu ingevoerd worden zoals milieuvervuiling, milieurampen, hinder bij controles en het niet decontamineren. Het voorziet tot vijftien jaar gevangenisstraf voor vervuilers. Dit is een geweldige overwinning na bijna twintig jaren strijd. Om dit voorbeeld te doen volgen in andere landen van de wereld kan je een lokale End Ecocide groep starten. Contacteer ons voor meer details.

Copyright © 2016, www.endecocide.org, All rights reserved.
You have received this email after registering your interest
in supporting us at www.endecocide.eu
  unsubscribe from this list