Ενα μήνα απο την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών για να Σταματήσουμε την Οικοκτονία
Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα δεν εμφανιζεται σωστά?
Δείτε το στον browser σας..
End Ecocide in Europe

Fukushima – Παγκόσμιος Κίνδυνος Οικοκτονίας

3 χρόνια μετά την καταστροφή της Fukushima, η μόλυνση του νερού είναι ένα τεράστιο ζήτημα που δεν έχει λυθεί ακόμη. Από την κατάρρευση τον Μάιο 2011, νερό με υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας διατηρήθηκε σε δεξαμενές, με διαρροές που υπολογίζονται σε 400 κυβικά μέτρα ημερησίως στον Ειρηνικό ωκεανό. Τον περασμένο Αύγουστο 300 τόνοι ακατέργαστου ραδιενεργού νερού διέρρευσαν στον Ειρηνικό ωκεανό. Προκειμένου να λύσουν το πρόβλημα, η Ιαπωνικές αρχές επινόησαν μια δραστική λύση: να αδειάσουν το μολυσμένο νερό στον ωκεανό με μια διαδικασία «ελεγχόμενης απελευθέρωσης» … που αναμένεται να αρχίσει τον Μάιο 2014.

Τι σημαίνει «ελεγχόμενη απελευθέρωση»; Είναι μια διαδικασία φιλτραρίσματος που θα απομακρύνει τα ραδιενεργά στοιχεία από το νερό. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές αμφιβολίες με τη διαδικασία διήθησης. Δεν υπάρχει ακόμη καμία διαδικασία σε όλο τον κόσμο ώστε να φιλτράρεται το εξαιρετικά επικίνδυνο strontium – το οποίο σε διαφορετική περίπτωση θα διαρρεύσει στον ωκεανό.

Η κακοδιαχείριση και η έλλειψη διαφάνειας επικρατούν. Η Τepco επιβεβαίωσε μόλις τώρα αυτό που ανακάλυψε τον περασμένο Σεπτέμβριο: επίπεδα των 5.000.000 becquerels ανά λίτρο strontium στις μετρήσεις μόλις 25 μέτρα από την ακτή - το νόμιμο όριο για την απελευθέρωση strontium 90 στον ωκεανό είναι ανά λίτρο. 166.000 φορές περισσότερο από το νόμιμο όριο!

Shunichi Tanaka, ο Πρόεδρος της Πυρηνικής Ρυθμιστικής Αρχής της Ιαπωνίας εξηγεί ότι “Πρέπει να κάνουμε μια επιλογή συγκρίνοντας όλους τους πιθανούς κινδύνους.” Ναι, πράγματι, και η επιλογή αυτή θα πρέπει να στοχεύει το τέλος της οικοκτονίας και όχι την απελευθέρωση ραδιενεργού ύδατος στον ωκεανό. Υπογράψτε στην επίσημη ιστοσελίδα: www.endecocide.org

18ο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Δημοκρατικών Δικηγόρων

Οι Νομικοί ήρωές μας η Prisca, η Valerie και η Emilie υπέβαλαν ένα έγγραφο σε αυτό το διεθνώς αναγνωρισμένο Συνέδριο που εξηγεί ξεκάθαρα γιατί ένα διεθνές δίκαιο για τον τερματισμό της Οικοκτονίας είναι το επόμενο απαραίτητο βήμα.

Στην παρακάτω περίληψη μπορείτε να βρείτε και άλλες πληροφορίες:
" Ένα υγιές περιβάλλον δεν είναι μόνο το κλειδί για την επίτευξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το πιο θεμελιώδες από όλα, το δικαίωμα στη ζωή , αλλά όλο και περισσότερο αναγνωρίζεται ως το καθεαυτό δικαίωμα του ανθρώπου. Το υγιές περιβάλλον , στην πραγματικότητα, το σύνολο του οικοσυστήματος στην Γη, απειλείται από την αυξανόμενη εξάντληση των πόρων, την απώλεια της βιοποικιλότητας και την κλιματική αλλαγή. Επικίνδυνες βιομηχανικές δραστηριότητες είναι υπεύθυνες σε ένα μεγάλο ποσοστό – ωστόσο, οι επιχειρήσεις και τα άτομα που προκαλούν ευρεία ζημία και καταστροφή συχνά παραμένουν ατιμώρητοι. Για περισσότερα από 40 χρόνια, διαφορετικές μορφές του διεθνούς περιβαλλοντικού εγκλήματος , που ονομάζεται «οικοκτονία» , έχουν συζητηθεί για να σταματήσει αυτή η καταστροφή μέσα από την ποινική ευθύνη των πολιτικών ιθυνόντων . Αυτό το άρθρο παρουσιάζει την πρόταση για την αναγνώριση του προαναφερθέντος εγκλήματος ως οικοκτονία, εξερευνά την ιστορία του, και το συνδέει με τις πρόσφατες εξελίξεις στη νομοθεσία αναγνωρίζοντας το δικαίωμα των ανθρώπων σε ένα υγιές περιβάλλον , αλλά και τα δικαιώματα της φύσης , των μελλοντικών γενεών , και των αυτοχθόνων πληθυσμών. Καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο προληπτικός νόμος της οικοκτονίας καθώς και ένα υπερεθνικό δικαστήριο για την επιβολή του είναι αναγκαία για τη διασφάλιση αυτών των δικαιωμάτων."

Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες κείμενο στο παρακάτω σύνδεσμο: http://www.endecocide.org/wp-content/uploads/04/14/iadlcongress.pdf και ένα ωραίο άρθρο στο blog που έγραψε η Prisca για το Συνέδριο.

Διάσκεψη για τα Δικαιώματα της Φύσης στο Παρίσι

Έχουμε κληθεί σε μια διάσκεψη στις 9 Απριλίου στο Παρίσι για να συζητήσουμε για τα Δικαιώματα της Φύσης, καθώς όλο και περισσότερες κυβερνήσεις, ομάδες πολιτών και ΜΚΟ υποστηρίζουν τα σχέδια περί τα Δικαιώματα της Φύσης, ή την δημιουργία ενός νομικού καθεστώτος για τη Φύση.

Η Valerie που εκπροσωπεί την Πρωτοβουλία μας, παρουσίασε ο στόχος μας που δεν είναι άλλος από το να δοθούν πλήρη δικαιώματα στη Φύση! Το Δικαιώματα της Φύσης για την καλή διαβίωση, το Δικαιώματα της Φύσης να γίνεται σεβαστή, ακόμη και την καταδίκη των εγκλημάτων εναντίον της Φύσης. Είχαμε την ευκαιρία να μοιραστούμε τις κοινές μας απόψεις με τον Luis Espinosa Salas, τον Α' Σύμβουλο της Μόνιμης Αντιπροσωπείας του Ισημερινού στα Ηνωμένα Έθνη στη Γενεύη, ο οποίος εισήγαγε τα Δικαιώματα της Φύσης στην Πρόνοιας στο σύνταγμα του Ισημερινού ως ένα πρακτικό παράδειγμα της νομικής ολοκλήρωσης.

Ελπίζουμε ότι ο Ισημερινός θα είναι η πρώτη χώρα που θα ζητήσει την τροποποίηση του Καταστατικού της Ρώμης για να συμπεριλάβει το έγκλημα της οικοκτονίας. Αυτό θα είναι το πρώτο βήμα για την επίτευξη των στόχων του Χάρτη των Βρυξελλών η οποία καλεί για τη δημιουργία ενός Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου του Περιβάλλοντος και της Υγείας.

Η πρωτοβουλία πολιτών «Σταματούμε την Οικοκτονία στην Ευρώπη» συλλέγει υπογραφές από όλο αυτόν τον πλανήτη!

Αντιδρώντας θετικά στην γνώμη που έχουμε λάβει από την πλειοψηφία των υποστηρικτών μας, έχουμε επεκτείνει το φάσμα των ανθρώπων που είναι σε θέση να υπογράψουν το αίτημά μας σε όλους τους ανθρώπους που ζουν σε αυτόν τον πλανήτη. Είτε είστε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία, την Κίνα, την Ιαπωνία, τη Νότια Αφρική, τη Βραζιλία, την Αίγυπτο,... Είμαστε όλοι μαζί στον αγώνα για να σταματήσουμε την οικοκτονία και η υπογραφή σας θα υπολογίζεται τόσο για την αναφορά προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όσο και για τον Χάρτη των Βρυξελλών που θα παραδοθεί στον Ban Ki-Moon, το Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους!

Έχουμε ήδη δει τις υπογραφές των Ηνωμένων Πολιτειών να αυξάνονται σε αριθμούς γρήγορα, αλλά για να εντυπωσιάσει τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών θα πρέπει να συλλεχτούν όσες περισσότερες υπογραφές είναι δυνατόν.

ΓΙ 'ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΤΟ 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ και να διαδώσουμε το μήνυμα, ζητώντας από τους φίλους και τους συναδέλφους σας να υπογράψουν και να το διαδώσουν και εκείνοι με την σειρά τους.
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ! Υπογράψτε στην παρακάτω ιστοσελίδα: www.endecocide.org

Αν θα θέλατε να μας βοηθήσετε ενεργά και να συμμετάσχετε στην προσπάθειά μας για έναν καλύτερο κόσμο επικοινωνήστε με την Lucia μέσω της ηλεκτρονικής της διεύθυνσης: lucia@endecocide.eu

Ας Σταματήσουμε την Οικοκτονία μαζί! Κάθε χέρι βοηθά!

Copyright © 2013, www.endecocide.org, All rights reserved.
You have received this email after registering your interest
in supporting us at www.endecocide.org
 unsubscribe from this list