Un mesaj de la Initiativa Cetatenilor Europeni catre Sa Oprim Ecocidul
Este acest email afisat incorect?
Vizualizati-l in browserul dumneavoastra. sau alegeți o alta limba.
Sa Oprim Ecocidul in Europa

Echipa Sa Oprim Ecocidul, cu o participare puternica la turul Raoni de la Cupa Mondiala

Desemnarea Braziliei, de catre FIFA, ca țara gazda a Cupei Mondiale din 2014 si a Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016, a dat autoritaților si gigantilor tarii din sectoarele agro-industrial, energetic și mineritului, "oportunitatea" de a accelera industrializarea ariilor forestiere protejate, decimand drepturile populatiilor indigene asupra propriilor teritorii, a caror pamant este extrem de ravnit.

La data de 1 iunie, legendarul conducator Raoni Metuktire si nepotul sau, conducatorul Megaron Txucarramãe, membrii ai tribului Mebengôkre Kayapó din Amazonul brazilian, au inceput un tur al Europei (Franta, Marea Britanie, Norvegia, Monaco), organizat de catre Planeta Amazon, pentru a gasi sprijin pentru Kayapó si pentru toate triburile din Brazilia, in lupta lor de a-si proteja pamanturile ancestrale si modul de viata. Ei vor deasemenea sa determine guvernul brazilian sa delimiteze zona cunoscuta sub numele de Kapôt-Nhinore, care este sacra pentru Kayapó.

La data de 4 iunie, purtatorul de cuvant al Sa Oprim Ecocidul, Valérie Cabanes, a participat impreuna cu conducatorii Raoni și Megaron la o conferința publica organizata la Consiliul Francez Economic, Social și de Mediu (ESEC) din Paris pentru a explica ce legislație ar trebui pusa in aplicare pentru a opri activitațile industriale Ecocidiale din Amazon. A doua zi ei au sustinut o conferința de presa comuna, la Muzeul Quai Branly, avand o larga acoperire in mass-media. Apoi Raoni și Megaron s-au întalnit, la celebra gradina Trocadero, cu 200 de copii, pentru a-si exprima ingrijorarea legata de drepturile generatiilor viitoare.

In Marea Britanie, echipa noastra britanica a participat la doua prezentari ale conducatorului Raoni. Una a avut loc la Colegiul Universitar din Londra, iar celalalta la Universitatea Oxford. Evenimentul de la Oxford a fost dedicat Ecocidului care se intampla in Amazon, incluzand si un discurs tinut de Polly Higgins. Conducatorul, care are peste 80 de ani, și nepotul sau, au vorbit cu pasiune despre acordurile braziliene care tergiverseaza delimitarea unor parti cheie ale padurii tropicale și necesitatea de a fi uniti pentru a putea salva padurile tropicale. Am adunat peste 100 de semnaturi la aceste doua evenimente.

Ecocidul lunii: Marea din Plastic, Almeria, Spain

In jurul orasului El Ejido, din provincia Almeria, sudul Spaniei, exista o mare din plastic, formata de sere care acopera aproximativ 30.000 de hectare de teren care era initial uscat (aproape o treime sunt sere ilegale). Provincia este cunoscuta ca fiind cea mai mare zona din lume in care se foloseste plasticultura.

De zeci de ani, serele din Almeria au produs mai mult de jumatate din cererea Europei pentru fructe si legume proaspete, folosind pesticide si metode agricole intensive. Regiunea a devenit extrem de competitiva datorita unei forțe de munca masiva, care lucreaza fara documente si in conditii dezastruoase in sere. Peste 2,7 milioane de tone de produse sunt cultivate pe campie în fiecare an, reprezentand 1,2 miliarde € în activitatee economică.

Aceste sere contribuie semnificativ la încalzirea globala, utilizand 1 metru cub de apa pe m2 pe an, ceea ce reprezinta de 4 pana la 5 ori mai mult decat rarele precipitații anuale ale regiunii pot oferi (o medie de 200 mm de precipitații pe an cade in ceea ce obisnuia sa fie o savana uscata), nementionand transportul necesar pentru a distribui produsele in toata Europa si nu numai. Intrebarea ca ce sa se faca cu tot acest plastic odata folosit este este inca fara rasouns...
Pentru a rezuma, in scopul cresterii rosiilor în timpul iernii, am creat una din cele cateva ecociduri facute de om care sunt vizibile din spatiu …pentru a opri asta: semneaza la www.endecocide.org.

Raportul acțiune din Marea Britanie

După Austria, am dori acum să vă prezentăm echipa engleză End Ecocide ! Suntem aproximativ 30 de voluntari răspândiţi în toată țara, dar cei mai multi dintre noi sunt stabiliti în Londra. În ultimul an si jumatate, am lucrat din greu pentru a colecta semnături englezesti. Printre ce am subliniat se numără :

  • Infiintarea a Eradicarea Ecocide Rap – Mare multumire lui Row si echipei sale!
  • Weekend-uri de caritate la magazinele LUSH din Londra.
  • Conferinta de presa cu Vivienne Westwood - puteti viziona rezumatul aici
  • Tarabe la piețe și festivaluri de fermieri pentru a colecta semnaturi
  • Organizarea unui Simulacru de Proces la Universitatea Reading, cu ajutorul noilor voluntari
  • Colectarea de semnături de la Marşul împotriva Monsanto și de la Salvarea Arcticului
  • Participarea la panouri, conferințe, discuții, proiecții de filme ... participare la peste 50 de evenimente organizate de alții
Dacă doriți să vă alăturați nouă sau aveţi deja un grup local undeva in Marea Britanie de care nu suntem constienti, vă rugăm să luați legătura cu Lucy (lucy@endecocide.org). Noi, de asemenea, organizam o reuniune de echipă pe data de 19 iulie în Stroud și veţi fi foarte bineveniti ! Trebuie doar sa intraţi în contact cu noi.

Vrei să ajuți și tu? Te rugăm sa ne ajuți să atingem un milion de semnături și să împrăștiem vorba, contactează-ți prietenii și colegii și semnează ACUM! Semnează pe www.endecocide.org

Dacă vrei să te implici activ și sa ne ajuți în construirea unei lumi mai bune, trimite un email Luciei la lucia@endecocide.eu

Let’s End Ecocide together!! Every hand helps!

Copyright © 2013, www.endecocide.org, Toate drepturile rezervate.
Ati primit acet email dupa ce v-ati manifestat interesul
de a ne sustine la www.endecocide.org
 Dezabonati-va