Съобщение от Европейската Гражданска Инициатива
"Да Спрем Екоцида"
Писмото не се показва правилно?
Вижте го в браузъра си or choose a different language.

Конференция „Да спрем Екоцида на Земята“

На 13 октомври (понеделник) световно известни експерти и лектори ще разкажат за историята на екоцида и неговото значение, ще разяснят връзката между екоцида и човешкото здраве, човешките права особено на коренното население, екологичната сигурност и справедливост, климатичните промени. Ще научим какво се случва на законодателно ниво – Брюкселската харта и изменението на Римския статут. Разбира се, това ще е и уникална възможност да се срещнете и запознаете със съмишленици от цяла Европа!

Във вторник, 14 октомври, европейски младежи ще се срещнат със законодатели, за да дискутират начини за подобряване на инструмента Европейска гражданска инициатива (ЕГИ). Събитието е със свободен вход и отворено за всички, затова – запазете датата в календара си и се регистрирайте до 18 септември. За подробности, моля вижте тук.

Нека напомним, че нашата работа се върши изцяло от доброволци. И въпреки, че много постижения са възможни и без финансови ресурси, за осъществяване на конференцията е нужно да закупим някои неща: материали, пътувания, застраховки, храна, резервации на зали... Ако чувствате, че също можете да подкрепите каузата ни финансово, бихме оценили много високо помощта ви! Всички детайли за дарение тук. Вашият принос може да е решаващ!

Новини за COP21

Както писахме и в предишния нюзлетър, обединихме сили с мащабна инициативна мрежа от граждански организации, за да се включим в общите действия за обществен натиск по време на Конференцията за Климатичните промени (COP21), през декември 2015г. в Париж.

200 участника от 70 неправителствени организации участваха в подготвителната среща за планиране на тези действия. Там бяха и нашата говорителка Валери Кабан, заедно с доброволците Жорж Менахем и Проспер Аката. Те представиха нашия план за срещата COP21, както и Брюкселската харта, като поканиха останалите организции да се присъединят към Глобалния призив за международна справедливост за околната среда и здраве. запознаха останалите участници и с методите и целите на нашата международна експертна група, която работи по предложение за изменение на Рисмкия статут. Предизвикахме голям интерес и получихме интересни предложения за бъдещи събития, които искаме да споделим с вас:

„Приятели на Земята – Нигерия“ желаят да организираме заедно симулационен съдебен процес срещу компанията Шел, като част от събитията за COP21. Te могат да дадат възможност на хора от Нигерия, които са били жертви или все още страдат от случващата се в страната екологична катастрофа, да свидетелстват на този процес. Второ, планираме шествие до Париж във формата на звезда, чийто лъчи да тръгват от засегнати от екоцид места в Европа. Това е чудесна възможност да подчертаем, че ни е нужна цялата помощ за която можете да се сетите, за да направим мащабна гражданска мобилизация и наистина да наклоним везните при това важно решение. Присъединете се към нашата доброволческа сила! Следващата подготвителна среща е планирана за март 2015г в Тунис. Очаквайте нова информация скоро...

Важно събитие – Присъединете се към най-голямото в историята шествие за климата! На 21 септември.

Този септември световните лидери събират в Ню Йорк за събрание на ООН за кризата с климата. Генералният секретар на ООН Бан Ки-Мун настоява правителствата да подкрепят едно амбициозно световно споразумение за драстично намаляване на замърсяването, причиняващо глобалното затопляне. По цял свят ще има граждански мобилизации – намерете случващо се близо до вас събитие тук.

Нашата испанска супер-доброволка! Аналивия

Този месец искаме да ви представим един от супер героите в нашия екип – Аналивия Конъли, която е единственият член на испанския екип. Освен, че на плещите ѝ лежи такава голяма страна – което означава да поддържа испанската фейсбук страница, да отговаря за преводите на испански език, да представя End Ecocide на фестивали и да партнира с организации, тя същевременно е и жизненоважна част от международния ни екип, който се грижи за социалните медии и това всички новини и призиви за действие да достигат до всички наши фенове и поддръжници. Поради изключителната ѝ ангажираност онлайн, не ѝ остава възможност да прави местни събития, срещи и т.н. Все пак, успява да намери време за персонални жестове – като да изпраща ръчно изработени коледни картички с пожелания да спрем екоцида, и да убеди всички свои колеги да събират подписи и разпространяват информация за екоцида. Ако желаете да ѝ помогнете, винаги сте добре дошли да се присъедините и да увеличите екипа! Просто се свържете с нея на (annaliviaconnolly@gmail.com).


Аналивия (вдясно) на срещата на международния екип през февруари

Да спрем екоцида заедно! Всяка ръка помага!

Copyright © 2014, www.endecocide.org, Всички права запазени.
Получавате това електронно писмо, тъй като сте проявили интерес,
подкрепяйки ни на www.endecocide.org
 отпишете се от този списък