A message from the Citizen's Initiative to End Ecocide on Earth
Is this email not displaying correctly?
View it in your browser or choose a different language.

Pregled dogodkov po dnevu ambasadorjev

Dobro smo že zapluli v november, kar pomeni da je COP ali podnebna konferenca v Parizu tik pred vrati! To je tudi tisti dogodek, na katerega smo čakali in se pripravljali celo leto. In kakšno leto je bilo to na nas, ne pretiravamo, če rečemo, da smo dosegli nadpovprečne rezultate!

Najprej bi vam radi predstavili projekt, ki se je rodil iz sodelovanja med našim gibanjem,Ustavimo ekocid na zemlji, Global Alliance of the rights of Nature (http://therightsofnature.org), NatureRights (http://naturerights.com) ter Attac (https://www.attac.org/)

Tretji mednarodni tribunal za pravice Narave, ki ga organiziramo se bo dotaknil tem kot so podnebne spremembe, gensko spremenjeni organizmi, industrije, ki izkoriščajo naravne vire ter drugih okoljskih zločinov - ekocidov. Ponosni smo, da bodo prisotni mednarodno priznani odvetniki in voditelji za planetarne pravice, ki bodo poslušali in naslavljali problematiko, pravzaprav primere ekocidov. Razsodbe bodo izrečene na podlagi Deklaracije za pravice Narave, nekateri primeri pa bodo sojeni na podlagi naših predlogov, ki smo jih pripravili za dopolnitev rimskega statuta, legalne podlage za Mednarodno kazensko sodišče (Mega jezovi ter velika razlitja nafte, 5. December). Tribunal je del kampanje za pravice zemlje z naslovom “Rights for the Earth” ki želi vzpostaviti nov zakonodajni okvir, ki bi okrepil bodoče podnebne cilje ter zaveze preko mednarodnih norm za zaščito ekosistemov in ljudi, ki so odvisni od le-teh. Hkrati pa se zavzemamo tudi za to, da bi onesnaževalci odgovarjali za svoje okoljske zločine. Organiziramo več vzporednih dogodkov ob podnebni konferenci. Vabljeni, da se nam pridružite.

Dva večja dogodka bosta::

3. december: Konferenca »Pravice Zemlje: proti novim mednarodnim normam«. Na konferenci bomo razpravljali o pobudah za mednarodni okvir za zaščito planeta med drugim z govorci kot so Valerie Cabanes (End Ecocide on Earth - France), Roger Cox (Urgenda Netherlands), Alberto Acosta (Buen Vivir, Ecuador) Cormac Cullinan (Autor Wild Law - South Africa) in mnogi drugi.

@PlacetoB - 14h30-17h30 !! Registrirajte se

 

4., 5. december: Mednarodni Tribunal za pravice Narave. Ta tribunal naslavlja tako imenovane zgrešene rešitve, s katerimi naj bi domevno reševali podnebne spremembe in ekocide. Mednje uvrščamo t.i. fracking, agroživilsko industrijo, gensko spremenjene organizme, mega vodne jezove v Amazoniji, črpanje nafte in mnoge druge. Z nami bodo mednarodno znana imena kot so med drugim Vandana Shiva, Pablo Solon, Tom Goldtooth, Felicio Pontes. Tribunal predstavlja ter predlaga ustanovitev nove zakonske strukture, ki fundamentalno spreminja legalni status ekosistemov: na način, da so ekosistemi pred zakonom prepoznani kot entitete, subjekti, ki imajo pravice. Tukaj smo še posebno navdušeni nad priložnostjo, da preizkusimo predlagane dopolnitve, ki jih bo gibanje Ustavimo ekocid na zemlji predstavilo Mednarodnemu kazenskemu sodišču.

@maisondesmetallos 9h-18h, 4, 5 Dec. Registrirajte se

S temi dogodki bi radi dvignili prepoznavnost in zavest o naših predlogih in dopolnitvah za prepoznavanje ekocida na mednarodni ravni, ter dobili podporo predstavnikov držav, ki bi uradno podprli ter predlagali naših 17 dopolnitev k Rimskemu statutu generalnemu sekretarju ZN Ban Ki Moon-u.

Potrebujemo vašo pomoč!

Pomagajte nam pripeljati priče prizadete v ekocidih ter strokovnjake na naš tribunal, da bi lahko izpeljali kar najbolj verodostojno sodbo in v praksi predstavili, kako delujejo naši predlogi zakona o ekocidu v resničnih situacijah in ali se z njimi resnično lahko prepreči nadaljne uničevanje planeta. Predstavili bomo primer kako bi podjetji Chrevron in Shell, morali plačati za svoje okoljske zločine, v kolikor bi bil v veljavi naš predlog zakona o ekocidu.

V ta namen teče naša kampanja zbiranja sredstev za nakup letalskih kart. Vsi, ki ste pripravljeni pomagati, prosimo da se nam pridružite!

Nekaj sredstev iz preteklosti že imamo, saj ste jih nekateri namenili za sestanek s predstavniki v Kinšasi, ki pa se na žalost ni realizirala, ampak tega denarja ni dovolj za vse naše priče in strokovnjake. Prosimo pomagajte nam!

 

LJUDSKA GIBANJA NA OBZORJU

Kot že veste je letošnja podnebna konferenca nekaj posebnega. Predvsem zaradi tega, ker še nikoli prej ni bilo tolikšne javne podpore in interesa tolikšne skupine gibanj, organizacij in pobud, da se dosežejo pozitivne spremembe. Vsi skupaj stremimo k temu, da se zaščiti planet in da Zemlja dobi pravice. Nihče več ne verjame obljubam in besedam politikov, prevečkrat smo bili že razočarani nad njihovimi rezultati. Sedaj bomo vzeli stvari v svoje roke in glasno zahtevali obvezujoče cilje za vse države in konkretne rešitve za podnebne spremembe.

Nekaj javnih dogodkov, kjer se lahko tudi vi pridružite našemu gibanju, se bodo zgodilo na naslednje datume:

  • COY Konferenca mladih 26.-28. november
  • Shod za podnebje - 29. November (po celem svetu, v Ljubljani na Kongresnem trgu ob 11h)
  • Podnebni Forum Montreuil - 5.-6. december
  • Village mondial des alternatives Alternatiba / Montreuil 5.-6. december
  • Zaključni protest - 12. december (Pariz, največji shod v zgodovin)

Pridite na Shod za podnebje in končajmo ekocid!

Pridružite se našim ekipam na ulici

registrirajte se

WBI RADI SODELOVALI S SVOJIM ZNANJEM, ČASOM IN ENERGIJO?

Da bi lahko vse stvari in dogodke izpeljali čim bolj kvalitetno, potrebujemo ljudi z različnimi talenti, ekspretizami in znanjem, da se nam pridružijo in nam pomagajo. Morda se ne boste mogli udeležiti dogodkov osebno pa bi seeno radi bili del vsega tega dogajanja. To je vaša velika priložnost! Pridružite se našemu timu.

Potrebujemo čisto vsakega izmed vas! Ste strokovnjak s področja prava, energetike, ekosistemskih storitev? Morda ste član politične stranke, lokalne organizacije, novinar, oblikovalec, pisec besedil, prevajalec, strokovnjak za družbene medije...? Ali pa bi radi samo pomagali pri čemerkoli vas potrebujemo v tistem trenutku. ŽELIMO VAS V TIMU! Kontaktirajte nas na info@endecocide.eu in nam povejte kaj vam gre najbolje. Veselimo se vašega maila.

Všečkajte naše facebook strani!

Copyright © 2015, www.endecocide.org, All rights reserved.
You have received this email after registering your interest
in supporting us at www.endecocide.eu
  unsubscribe from this list